Uputstvo za ugradnju

Važne informacije

 • WoodPlank se može koristiti samo u zatvorenom prostoru
 • Ugradnja se mora izvršiti u skladu sa pisanim uputstvom
 • Nivo vlažnosti se mora održavati u rasponu od 30-50% relativne vlažnosti pre, tokom i posle instalacije. Iz tog razloga, WoodPlank se ne preporučuje u prostorijama sa visokom vlagom kao što su kupatila i parne sobe.
 • Nemojte postavljati daske na kojima je došlo do vidnog oštećenja tokom transporta

Potrebni alati i materijali

Kalijev sapun za čišćenje masnoće sa zidova, olovka, valjak, šmirgla, testera, ručna testera, skalpel/nož, ubodna testera, ručni cirkular ili stoni cirkular.

WoodPlank se može postaviti na bilo koji zdrav, odmašćen, suv i ravan zid.

Nemojte postavljati kao pod!

Cement blok, gips i gipsane ploče moraju imati najmanje jedan sloj prajmera za zaptivanje pre ugradnje.

Pročitajte ova uputstva temeljno pre ugradnje

Molimo Vas da pregledate daske pre ugradnje. Obratite se korisničkoj službi pre ugradnje ukoliko imate bilo kakvih problema (info@dion.rs / +381 65 9377 703).
Pažljivo pročitajte uputstva pre početka ugradnje da bi se osigurala odgovarajuća adhezija i da bi se izbegla buduća pomeranja, kao što su razmaci između dasaka i pucanje na površini. Temperatura treba biti između 15 i 25 °C, sa relativnom vlažnošću od 30-50% najmanje 15 dana pre ugradnje kao i tokom i nakon ugradnje.

 1. Očistite i osušite površinu
  Isključite struju u oblasti ugradnje dok radite oko zidnih utičnioca i prekidača. Uklonite električne prekidače, eksere, oljuštenu boju…
  Ošistite zid od masnoće (koristeći kalijev sapun), buđi, prašine, stare trošne boje (ili bilo čega što može da utiče na vezu lepka).
  Ukoliko zid ima tešku teksturu moraće da bude brušen i premazan prajmerom, kako bi lepak mogao da postigne čvrstu vezu. Nakon što se zid temeljno očisti, zidovi se takođe moraju dobro osušiti.
 2. Postavite daske na pod
  Otvorite nekoliko kutija i složite ih na pod pre ugradnje, kako bi stvorili željeni izgled. Ovaj korak je posebno važan za opcije sa višebojnim daskama u svakoj kutiji.
 3. Postavljanje dasaka
  Daske imaju duplo-lepljivu traku, pre nego što uklonite papir sa duplo-lepljive trake uverite se da vaša daska pravilno stoji oko prekidača (označlite dasku gde je potrebno napraviti rezove kako bi bila u ravni sa električnom kutijom. Koristeći testeru/ručnu testeru/ručni ili stoni cirkular isecite dasku). Kada uklonite papir i postavite dasku snažno pritisnite dok se ne zalepi na zid. Kada zalepite deo preporučujemo da se vratite preko površine valjkom kako biste obezbedili stabila, ravnomeran pritisak na ceo zid. Ukoliko daske sečete ručno, biće Vam potrebna šmirgla za brušenje ivica.

Nega i čišćenje WoodPlank dasaka

Održavanje WoodPlank dasaka je praktično i jednostavno. Normalno brisanje prašine čistom suvom krpom, po potrebi možete koristiti vlažnu čistu krpu (samo tkanina). Povremeno možete oprati sa Guardian Soap sredstvom za održavanje WoodPlank dasaka. Nikada ne koristite vosak, deterdžente, abrazivna sredstva za čišćenje, sredstva za poliranje (ovi proizvodi sadrže hemikalije koje mogu zamagliti ili trajno oštetiti završnu obradu drvenih dasaka).

Dekoracija poput ogledala, slika, polica može se montirati bušenjem samo ako zid na na kome se nalazi WoodPlank pruža dovoljnu podršku. Koristite odgovarajuči alat za ugradnju bilo kog zidnog dekora.

 • drvo je prirodan proizvod, varijacije u njegovom uzorku, boji ili teksturi su normalne. Vremenom se mogu pojaviti promene usled izlaganja UV svetlu.
 • problemi sa lepljenjem: Površina zida mora biti čvrsta, očišćena (kalijev sapun), suva i otprašena, ravna i pripremljena u skladu sa uputstvom.

Naručite Vaš WoodPlank